Amerika i Engleska biće zemlja proleterska!

.

15.10.2009.

Kafa bez cigare, k'o džamija bez munare

Dobro došli u Sjeverno selo! Sjeverno selo je naš dom, a nalazi se u Americi. S obzirom da ste prvi put ovdje, bio bi red da vas ponudimo kafom, a i da usput zapalimo i progovorimo koju.

Eh, tu već nailazimo na prvi problem tj. prva dva problema, koji se zovu, gle čuda:

1. Kafa

2. Cigare.

Da bi se ovaj problem efikasno riješio u Americi, potrebno je dosta istraživanja na terenu. Da je vjerovati Amerikancima, onda bi ovo bila kafa:a onim baš naivnim bi ovo prodali pod cigare:Nakon par grešaka i sati provedenih rigajući sadržaj iz gornjih slika, uspjet ćete vrlo brzo shvatiti da u Americi se tu i tamo krije Lavazza, koja je najbolje rješenje za kafu, a da ćete cigare, radi vlastitog mentalnog zdravlja, a budžeta, najbolje rolati tj. puniti sami. Za taj eksperimenat će vam trebati malo složenija aparatura, ali o tome malo kasnije.

Prvo moramo otići u granap. Kad kažemo granap, onda ne mislimo odoh kod Suade preko  puta. Ovdje nema granapa. NEMA. Ono što je najbliže granapu se nalazi cirka nekih 20 minuta autobusom do centra grada, gdje tata Indijac i njegova dva sina drže nešto što bi u Sarajevu bila samoposluga. Zanimljivo je i to da su njih trojica jedini normalni trgovci s kojima se može malo popričati (uglavnom o tome kako je porez u Americi zajebana stvar).

Uglavnom, domaćin se vratio iz granapa......i donio slijedeći asortiman proizvoda potrebnih za ugošćavanje:Na slici vidimo:

-200 papira za cigarete sa filterom, marke Zig-Zag

-350 grama duhana, marke Criss-Cross (pratite li ova predivna imena brendova koja vas jednostavno obuzimaju željom da ih kupite)

-400 grama kafe marke Goya. Nije Lavazza, jer za Lavazzu bi se moralo u superxafs i to onaj pravi, američki, za koji bi nam trebalo nekih sat vremena, a ne valja da gosti čekaju. Goya je kolumbijski brend espresso kafe koju piju svi iole normalni ljudi, a koji ne spadaju u kategoriju Evropljana (znači, Kolumbijci, Kostarikanci i slično).Kafu stavimo na šporet, i dok se pravi, slijedi proces proizvodnje cigarete, opisan u više koraka nego što ih ima NASA-in program za obuku astronauta.

Dakle, prvo otvorimo svježu kutiju cigaret-papira sa filterom......zatim stavimo duhan iz kese Criss-Crossa u mašinicu za punjenje cigareta, kao na slici......dobro ga utisnemo u mašinicu, da bi dobili na konsistenciji, kao kod fabričke cigarete......i jednim seksi potezom, napunimo cigaretu duhanom.Potom ponudimo drugu osobu cigaretom uz "Izvol'teeeee''!U međuvremenu se nasula kafa u šolje, dodalo mlijeko i šećer (što nisam mogao slikati jer nemam četiri ruke), i finalni proizvod izgleda nekako ovako:Eto, to je naša uvodna priča. Nadam se da vam je bilo poučno i lijepo i da se vidimo uskoro, a do tada znajte da i u Americi imate kome da navrnete na kafu, a i cigaru.

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska!
<< 10/2009 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
12083

Powered by Blogger.ba

free hit counters